Örtterapi
Örtterapi

Örtterapi

Önskar du att magen var i balans, att huden inte slagit ut med blemmor, att hormonerna inte var så ostyriga? Då kan örtterapi stötta upp.

Med örtterapi kan man stötta kroppen med att finna balans. Människan har använt örter i tusentals år och varit grunden i den äldsta läkekonsten. Som örtterapeut jobbar man holistiskt, vilket innebär att man tittar på hela människan, på helheten, och inte bara på specifika delar eller problemområde. Det finns många örter som fungerar bra mot en mage i obalans, huvudvärk, hudproblem, smärtor i leder och muskler, orkeslöshet, trötthet och utmattning. Även sömnen kan bli lättare med örter precis som ångest eller oro kan dämpas. Örterna används för att stödja kroppens egen självläkningsförmåga och kan användas på flera olika sätt.  Ibland kan det handla om att lägga dem som ett omslag på huden. Ofta handlar det om att dricka vatten som örter fått ligga och dra i. Det kan också handla om att ta några droppar av en tinktur. (En tinktur är vätskan man får när en ört får ligga och dra i alkohol och som efter några veckor därefter silas bort.) Ytterligare sätt kan vara att använda eterisk olja. Att använda örter har alltid varit och kommer alltid att vara folkets medicin. Om vi rör oss ute i naturen kan vi oftast plocka vildväxande örter gratis och de är tillgängliga (så länge vi följer allemansrätten). Med örtmedicinen kan vi stötta både invärtes som utvärtes, och både med mer akut uppkomna eller kroniska problem som förebyggande.

Före den örtterapeutiska sessionen får du fylla i ett formulär med frågor om aktuellt mående, viss historik och lite om levnadsvanorna. Vi kan därefter antingen träffas på plats eller ha ett videomöte för att gå igenom frågorna och vad som är aktuellt tillsammans. Jag kommer sedan föreslå en behandling och komponera ihop lämpliga örter att intas som the och/eller som droppar. Efter ett par veckor hörs vi av för en kort avstämning för att se så behandlingen kommit igång. Efter ett par månader bokas ett uppföljningsmöte upp där vi följer upp hela behandlingen och hur status är nu.

 

Kontakt mig:

Plats: Hyllie, Malmö
E-post: info@pafageloga.se
Telefon/sms: 070-759 20 06

Avbokning

Var ute i god tid vid eventuell avbokning.
Ej avbokad tid debiteras.

Följ gärna